ΕΟΠΤ ΒΣΚ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ
ΒΗΜΑΤΙΣΜΩΝ-ΣΚΙΑΜΑΧΙΑΣ-ΚΡΟΥΣΕΩΝ

Επιτυχής η Σχολή προπονητών, διαιτητών


Στα πλαίσια συνεχούς αναβάθμισης του αγωνιστικού επίπεδου και αθλητικού ιδεώδους η Ελληνική Ομοσπονδία Πολεμικών Τεχνών (ΕΟΠΤ) πραγματοποίησε την Κυριακή 15 Νοεμβρίου Σχολή προπονητικής και διαιτησίας Πολεμικών Τεχνών στο ξενοδοχείο Di Tania στη Θεσσαλονίκη.

Ήταν μια εξαιρετική εμπειρία για όλους τους παρευρισκόμενους γεμάτη γνώση που απλόχερα προσέφεραν όλοι οι ομιλητές.

Ο πρόεδρος της ΕΟΠΤ master Θωμάς Σμιάρης προλόγισε καλωσορίζοντας νέα μέλη της ΕΟΠΤ και αφού ευχαρίστησε τους στενούς συνεργάτες του, ξεκίνησε ομιλία με θέμα Προπονητική και Κανονισμοί Διαιτησίας όπως και Νομικά Θέματα. Ο πρόεδρος τόνισε ότι οι αγώνες θα πρέπει να γίνονται με τέτοιο τρόπο που να τίθεται σε προτεραιότητα η ασφάλεια των αθλητών και όχι η στείρα διεκδίκηση ενός τίτλου. Ανέφερε τα συνήθη λάθη που γίνονται στους αγώνες, τις διορθωτικές ενέργειες και δε δίστασε να μοιραστεί εμπειρίες και τεχνικές.

Στη συνέχεια ακολούθησε μια ενδιαφέρουσα ομιλία και παρουσίαση για την ημιεπαφή από τον κο Ταϊπλιάδη Βασίλη από το topten. Eδωσε σημασία στις στάσεις του σώματος ανάλογα με τις τεχνικές και έκανε αντιπαραθέσεις με κανονισμούς άλλων ομοσπονδιών.

Ακολούθησε μια μεστή παρουσίαση του κου Ελευθεριάδη Στέφανου που μπήκε σε αρκετή λεπτομέρεια ως προς τον βέλτιστο τρόπο διδασκαλίας νέων και τρόπους που μπορούν να βοηθήσουν στην περαιτέρω ανάπτυξη κάθε συλλόγου. Με γνώμονα την προτεινόμενη ύλη της σχολής του, ανέπτυξε σε βάθος τεχνικές και εμπειρίες που είχε από πρόσφατα σεμινάρια.

Τη σκυτάλη πήραν στη συνέχεια ο κος Καρούσος Αλέξανδρος με παρουσίαση και επίδειξη σε Φυσιοθεραπεία και Μικτή μάχη. Επεξήγησε ότι οι μικτές τέχνες (ΜΜΑ) έχουν παρεξηγηθεί και πως υπάρχουν περισσότερες απαγορεύσεις από άλλους αγώνες αφενός και αφετέρου έχουν διαπιστωθεί ότι οι σοβαροί τραυματισμοί στο mma είναι λιγότεροι από άλλες πιο ήπιας σε ένταση πολεμικές τέχνες. Με την ευκαιρία παρουσίασε τεχνικές δαπέδου και κάποια μυστικά στο πώς να ξεφεύγει κανείς από δύσκολα κλειδώματα. Ολοκλήρωσε λέγοντας ότι και στο άθλημα αυτό δεν πρέπει να ακολουθεί κανείς το Εγώ του αλλά εμπιστοσύνη στην τέχνη που γνωρίζει καλύτερα γιατί αυτό μπορεί να του κοστίσει ακόμη και τίτλο και τη συνέχεια μιας λαμπρής πορείας.

Η Σχολή ολοκληρώθηκε με μια εξαιρετική παρουσίαση με τίτλο Eργογόνα βοηθήματα – Αναβολικά από τον Επίκουρο καθηγητή Αθλητιατρικής και αντιδήμαρχο Λαγκαδά κο Νικόλαο Κουτλιάνο. Οι προπονητές έμειναν άναυδοι με το βαθμό επικινδυνότητας των παράνομων ουσιών αλλά και το πόσο έχουν αυτά διεισδύσει στο χώρο του αθλητισμού. Δόθηκε αρκετός χρόνος για την επεξήγηση του doping με ιστορική αναδρομή και τεχνάσματα που ξεπερνούν το ανθρώπινο που εμπιστεύονται αθλητές τόσο οι αρτιμελείς όσο και τα ΑμεΑ στο βωμό της διάκρισης.

Τέλος έγιναν οι βραβεύσεις και οι απονομές διπλωμάτων από τον μάστερ Θωμά Σμιάρη και τον Αντιδήμαρχο κο Κουτλιάνο Νικόλαο με τις καλύτερες ευχές για το προσεχές πρωτάθλημα της ΕΟΠΤ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια