ΕΟΠΤ ΒΣΚ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ
ΒΗΜΑΤΙΣΜΩΝ-ΣΚΙΑΜΑΧΙΑΣ-ΚΡΟΥΣΕΩΝ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΓΩΝΩΝ


Οι κανονισμοί για κάθε Διοργάνωση της Ε.Ο.Π.Τ. ακολουθούνται και γίνονται αποδεκτοί από κάθε Σωματείο Μέλος της Ομοσπονδίας.

1. ΦΟΡΜΕΣ – ΚΑΤΑ – ΤΟΥΛ – ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑΣ -ΣΤΟΧΟΜΑΧΙΑ ΣΚΙΑΜΑΧΙΑ Η επιτροπή αξιολόγησης αποτελείται από 3 έως 5 κριτές. Η βαθμολογία είναι από το 7.0 - 9.0 και αφαιρείται η μικρότερη και η μεγαλύτερη. Σε ισοβαθμία δίνεται σε όλους το αντίστοιχο μετάλλιο.

Κάθε αθλητής ή αθλήτρια, έχει 3 προσπάθειες εκτέλεσης της φόρμας ή της τεχνικής του. Για κάθε αποτυχημένη προσπάθεια ο κριτής δίνει μειωμένη βαθμολογία. Ο αθλητής, υποχρεωτικά πρέπει να είναι ενδεδυμένος με την παραδοσιακή στολή του συστήματος του.

2. ΗΜΙΕΠΑΦΗ όποιος σκοράρει πρώτος στα 3 σημεία ή τελειώσει ο χρόνος. Επιτρέπονται μονο ευθεία γροθιά και back fist με επαναφορά, λακτίσματα όλα από την ζώνη και πάνω στο στομάχι , πλευρά, στήθος και στο πρόσωπο εκτός το τριχωτό μέρος. 1 σημείο οι γροθιές και τα λακτίσματα στα επιτρεπτά σημεία. Μόνο λάκτισμα στο κεφάλι 2 σημεία. Σε περίπτωση ισοπαλίας νικητής είναι όποιος έχει τις λιγότερες παρατηρήσεις ή εάν δεν υπάρχουν όποιος σκοράρει πρώτος σημείο. Σε περίπτωση ισοπαλίας μόνο στον τελικό δεν θα έχει παράταση και θα δίνονται και στους 2 αθλητές το αντίστοιχο μετάλλιο. Στις 3 απλές παρατηρήσεις προστίθεται 1 σημείο στον αντίπαλο. Σε μία επίσημη παρατήρηση δίνεται 1η κίτρινη κάρτα και προστίθεται 1 πόντος στον αντίπαλο, σε δεύτερη επίσημη παρατήρηση δίνεται 2η κίτρινη κάρτα και προστίθεται 1 σημείο στον αντίπαλο και στην τρίτη επίσημη παρατήρηση δίνεται κόκκινη κάρτα με αποκλεισμό.

3. ΕΛΑΦΡΑ ΕΠΑΦΗ (50%), ισχύουν όπως και παραπάνω ενώ επιτρέπονται όλες οι γροθιές ευθεία (ντιρέκτ), κροσέ, άπερκατ και όλα τα λακτίσματα από τη ζώνη και πάνω. Απαγορεύεται το ΝΟΚ ΑΟΥΤ. Όλες οι γροθιές και τα λακτίσματα στα επιτρεπτά σημεία 1 σημείο. Μόνο Λάκτισμα στο κεφάλι 2 σημεία. Η χρονική διάρκεια στους ενήλικες είναι 1 γύρος των 2΄, ανήλικοι 1 γύρος του 1΄.

4. ΠΛΗΡΗ ΕΠΑΦΗ (70%), ισχύουν όπως και τα παραπάνω. Απαγορεύεται το ΝΟΚ ΑΟΥΤ προς αποφυγή τραυματισμών.

5. ΧΑΜΗΛΑ ΛΑΚΤΙΣΜΑΤΑ (70%), ισχύουν όπως και τα παραπάνω. Tο χαμηλό λάκτισμα στο μηρό είναι 1 σημείο. Απαγορεύεται το ΝΟΚ ΑΟΥΤ προς αποφυγή τραυματισμών.

6. ΤΑΙ ΜΠΟΞΙΝΓΚ (70%), ισχύουν όπως και τα παραπάνω και επιπλέον επιτρέπονται αγκώνας στο σώμα, 1 γονατιά σε κάθε επίθεση και η ρίψη, όλα βαθμολογούνται με 1 σημείο. Απαγορεύεται το ΝΟΚ ΑΟΥΤ προς αποφυγή τραυματισμών.

ΕΙΔΗ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ MMA (MIXED FIGHT- Μικτή Μάχη)
GRAB FIGHT (Μάχη Ρίψεων –Κλειδωμάτων) STRIKE FIGHT (Μάχη χτυπημάτων άνω και κάτω άκρων)

1. Light Grab Fight- Ελαφριάς μορφής μάχη αρπαγής- ρίψεων-κλειδωμάτων (Free Style)
2. Grab Fight – Μάχη αρπαγής - ρίψεων-κλειδωμάτων (Free Style)
3. Light Strike Fight – Ελαφριάς μορφής μάχης χτυπημάτων άνω και κάτω άκρων
4. Strike Fight – Μάχη Χτυπημάτων άνω και κάτω άκρων
5. Light Mixed Fight- Ελαφριάς μορφής μικτή μάχη
6. Mixed Fight - Μικτή μάχη

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΑ – ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΑΘΛΗΤΩΝ- ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ

1. Light Grab Fight - Ελαφριάς μορφής μάχη αρπαγής- ρίψεων-κλειδωμάτων (Free Style)
Α. Μασέλα (Προαιρετική)
B. Στο είδος Free Style Μάχη Αρπαγής-Ρίψεων-Κλειδωμάτων,…… ο αθλητής έχει ελεύθερη επιλογή για το αν θα βάλει Gi ή όχι.
Γ. Σπασουάρ (Προαιρετικό)
Δ. Επιγονατίδες (Προαιρετικά)

2. Grab Fight – Μάχη Αρπαγής- Ρίψεων-Κλειδωμάτων (Free Style)

Ισχύουν ακριβώς τα ίδια με το Light Grab Fight - Ελαφριάς μορφής μάχη αρπαγής-ρίψεων-κλειδωμάτων (Free Style)

3. Light Strike Fight - Ελαφριάς μορφής μάχη χτυπημάτων άνω και κάτω άκρων

Η ενδυμασία όσον αφορά το πάνω μέρος είναι με: εφαρμοστό αθλητικό μπλουζάκι. Στο κάτω μέρος υποχρεωτικά σόρτς.

Α. Κάσκα κλειστού τύπου (full face)
Β. Μασέλα
Γ. Γάντια κοφτά με μεγάλο-χονδρό μαξιλαράκι στην επιφάνεια κρούσης
Δ. Σπασουάρ (μέσα από το σορτς)
Ε. Επικαλαμίδες με ενσωματωμένο παπουτσάκι

4. Strike Fight – Μάχη Χτυπημάτων άνω και κάτω άκρων.

Ισχύουν ακριβώς τα ίδια με το Light Strike Fight - Ελαφριάς μορφής μάχη χτυπημάτων άνω και κάτω άκρων.

5. Light Mixed Fight - Ελαφριάς μορφής μικτή μάχη
Η ενδυμασία όσον αφορά το πάνω μέρος είναι στην επιλογή του αθλητή δηλαδή μπορεί να παίξει με Gi ή χωρίς Gi αλλά με εφαρμοστό αθλητικό μπλουζάκι. Στο κάτω μέρος υποχρεωτικά σόρτς.

Α. Κάσκα κλειστού τύπου (full face)
Β. Μασέλα
Γ. Γάντια κοφτά με μεγάλο-χονδρό μαξιλαράκι στην επιφάνεια κρούσης
Δ. Σπασουάρ (μέσα από το σορτς)
Ε. Επικαλαμίδες με ενσωματωμένο παπουτσάκι

6. Mixed Fight - Μικτή μάχη

Ισχύουν ακριβώς τα ίδια με το Light Mixed Fight - Ελαφριάς μορφής μικτή μάχη.

ΚΑΝΟΝΕΣ
(Προσδιορισμός του κάθε στυλ)

1. Light Grab Fight - Ελαφριάς μορφής μάχη αρπαγής-ρίψεων-κλειδωμάτων (Free Style)

Ο νικητής σε έναν αγώνα Light Grab Fight - Ελαφριάς μορφής μάχη αρπαγής-ρίψεων-κλειδωμάτων (Free Style) θα ορίζεται αυστηρά και μόνο από τους πόντους οι οποίοι θα προέρχονται από τις επιτυχημένες θέσεις (positions) ή ρίψεις (take downs) τις οποίες θα καταφέρνει να λαμβάνει εναντίον του αντιπάλου του και ΔΕΝ θα υπάρχουν τελειώματα (submissions) δηλαδή ΔΕΝ θα υπάρχουν πνιγμοί και σπασίματα - εξαρθρώσεις άνω και κάτω ακρών. Επίσης ΔΕΝ επιτρέπεται κανένα είδος χτυπήματος.

Πόντοι της Ελαφριάς μορφής μάχης υποταγής - εδάφους (Free Style)

3 πόντοι

Ολοκληρωτικός οπίσθιος εναγκαλισμός στο έδαφος δηλαδή ο αθλητής που λαμβάνει τους πόντους έχει έρθει σε θέση που θα μπορούσε να εφαρμόσει τεχνική πνιγμού χωρίς όμως να το κάνει. Οι πόντοι κερδίζονται μόνο εάν η διάρκεια της θέσης αυτής είναι 5’’ (πέντε δευτερόλεπτα).

2 πόντοι

Ολοκληρωτική εφίππευση στο έδαφος (full mount) δηλαδή ο αθλητής που λαμβάνει τους πόντους κάθεται εντελώς επάνω στην κοιλιακή χωρά ή στον θώρακα του αντιπάλου ο οποίος είναι σε ύπτια θέση (ανάσκελα) στο έδαφος. Οι πόντοι κερδίζονται μόνο εάν η διάρκεια της θέσης αυτής είναι 5’’ (πέντε δευτερόλεπτα).

1 πόντος

Πλευρική – πλάγια εφίππευση στο έδαφος (side mount) δηλαδή ο αθλητής που λαμβάνει τους πόντους είναι σε πλάγια θέση επάνω στον θώρακα ή την κοιλιακή χώρα του αθλητή που είναι σε ύπτια (ανάσκελα) θέση στο έδαφος. Οι πόντοι κερδίζονται μόνο εάν η διάρκεια της θέσης αυτής είναι 5’’ (πέντε δευτερόλεπτα).

1 πόντος

α. Όλες οι ρίψεις κατά τις οποίες ο αθλητής που πραγματοποιεί την ρίψη καταφέρνει να κρατήσει τον αντίπαλό του που είναι στο έδαφος, με την πλάτη προς τα κάτω για 5’’ (πέντε δευτερόλεπτα).

β. Αν ο αμυνόμενος αθλητής καταφέρει να γυρίσει με αντιτεχνική τον επιτιθέμενο αθλητή και από εκεί που ήταν σε μειονεκτική θέση να βρεθεί σε πλεονεκτική θέση π.χ. από κάτω-πάνω/όχι παραπάνω από μια φορά ανά θέση.

γ. Όταν ο αθλητής κάνει παράβαση των κανονισμών, αφού δεχθεί την 1η φορά προειδοποίηση από τον κεντρικό διαιτητή για κάθε επόμενη παράβαση (μετά την 1η προειδοποίηση) θα δίνεται στον άλλο αθλητή 1 πόντος.

δ. Στις τεχνικές δεν μπορούμε από μεγαλύτερη θέση π.χ. 3 πόντους να πάμε σε μικρότερη θέση π.χ. σε 2 πόντους. Εκτός αν σηκωθούμε όρθιοι και αρχίσουμε από την αρχή ή εάν απεμπλακούμε εντελώς από την προηγούμενη θέση, χωρίς να σηκωθούμε όρθιοι.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ

1. Ρίψη από όρθια θέση κατά την οποία περνάει ο αθλητής τον αντίπαλο επάνω από την πλάτη του κρατώντας το χέρι π.χ. Judo

2. Ρίψεις από θέση εναγκαλισμού και σήκωμα του αντιπάλου επάνω από το κεφάλι αυτού που κάνει την τεχνική με αποτέλεσμα ο αντίπαλος να προσγειωθεί με το κεφάλι( 5άρα) και όταν μετά το σήκωμα τον αδειάζει επάνω από τον ώμο με το ίδιο αποτέλεσμα (3άρα)

3. Ρίψεις κρατώντας από το λαιμό

4. Οποιαδήποτε μορφή χτυπήματος με οποιοδήποτε μέρος του σώματος

5. Heel-hook- όλα τα είδη

6. Full Nelson

7. Crusifix

8. Spikes

9. Πτώση από όρθια θέση προς την πλάτη μας (Back splash) ή προς τα εμπρός (Slam in defense)(μόνο από τα γόνατα επιτρέπετε) ενώ ο αντίπαλος μας είναι επάνω μας π.χ. θέση πνιγμού

10. Σήκωμα της κεφαλής σε κάμψη με 2 χέρια π.χ. από full mount

11. Οποιοσδήποτε πνιγμός που συνδυάζετε με στροφή της κεφαλής π.χ. γκιλοτίνα ή οποιοδήποτε έντονη στροφική προσπάθεια της αυχενικής χώρας και της κεφαλής.


Φωτογραφίες των απαγορευμένων τεχνικών με την αντίστοιχη αρίθμηση










ΠΟΙΝΕΣ - ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ

1. Οποιαδήποτε εσκεμμένη πίεση με γόνατο- αγκώνα- παλάμη- δάκτυλα στην κεφαλή, στον λαιμό και στα γεννητικά όργανα
2. Δαγκώματα- πιέσεις ματιών
3. Παθητική στάση του αθλητή (αποφυγή αγώνα)
4. 4. Εσκεμμένη έξοδος του αθλητή από τον αγωνιστικό χώρο (σε περίπτωση ανοικτού οκταγωνικού χώρου)
5. Αντιαθλητική συμπεριφορά
6. 6. Ρίψεις που καταλήγουν εκτός αγωνιστικού χώρου, σκόπιμα (σε περίπτωση ανοικτού οκταγωνικού χώρου)
7. Πιάσιμο από το σορτς
8. Αρπαγή δακτύλων (λιγότερο από 4 δάκτυλα)
9. Χρήση δακτύλων για πνιγμό




ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΓΩΝΑ
1 γύρος των 3 (τριών) λεπτών

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ

1. Όλες οι τεχνικές ρίψεων πρέπει να γίνονται μόνο από χαμηλά!!! Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να γίνετε ανύψωση του αντιπάλου επάνω από το ύψος της μέσης κατά την εφαρμογή της τεχνικής.
2. Εάν οι αθλητές βγουν σε όρθια θέση εκτός αγωνιστικού χώρου (σε περίπτωση ανοικτού οκταγωνικού χώρου) τότε ο κεντρικός διαιτητής τους επαναφέρει στο κέντρο του αγωνιστικού χώρου σε όρθια θέση.
3. Εάν οι αθλητές βγουν ενώ είναι στο έδαφος εκτός αγωνιστικού χώρου (σε περίπτωση ανοικτού οκταγωνικού χώρου) τότε ο κεντρικός διαιτητής τους επαναφέρει στο κέντρο του αγωνιστικού χώρου στην ίδια ακριβώς θέση που είχαν πριν βγουν εκτός αγωνιστικού χώρου.
4. Εάν κάποιος από τους δύο αθλητές ή και οι δύο βρεθούν εκτός αγωνιστικού χώρου (σε περίπτωση ανοικτού οκταγωνικού χώρου) μετά από ρίψη τότε ο κεντρικός διαιτητής τους επαναφέρει στο κέντρο του αγωνιστικού χώρου από την θέση που βρέθηκαν μετά την ρίψη.

Grab Fight - Μάχη Αρπαγής-Ρίψεων-Κλειδωμάτων (Free Style)

Στο είδος Grab Fight – Μάχη Αρπαγής Ρίψεων-Κλειδωμάτων (Free Style) ισχύουν όλοι οι προηγούμενοι κανονισμοί που αφορούν το Light Grab Fight -Ελαφριάς μορφής Μάχη Αρπαγής-Ρίψεων-Κλειδωμάτων (Free Style) όπως:
α) την ενδυμασία, β) τους κανονισμούς, γ) τους πόντους, δ) τις απαγορευτικές τεχνικές ε) τις ποινές και παραβάσεις στ) την διάρκεια του αγώνα και ζ) τις διευκρινήσεις.

Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ:
Δίδεται στους αθλητές η δυνατότητα να εφαρμόσουν τεχνικές τελειώματος π.χ. πνιγμός (choke)- σπασίματα άνω –κάτω άκρου (armbar – legbar) – εξαρθρώσεις (locks) ώστε να αναγκάσουν τον αντίπαλο να οδηγηθεί σε εγκατάλειψη (submission).

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ

1. Στο είδος Free Style που δίδεται η δυνατότητα στον αθλητή να φοράει Gi απαγορεύεται η χρήση της ζώνης για εφαρμογή τεχνικής πνιγμού, κατακράτησης, σπασίματος ή εξάρθρωσης.
2. Ο διαιτητής μπορεί να παρέμβει για να σταματήσει μια τελειωτική τεχνική που κρίνει ότι μπορεί να τραυματίσει τον αντίπαλο αθλητή.
3. 3. Εάν οι αθλητές βρίσκονται στο έδαφος και ο ένας εκ των δύο επειδή βρίσκετε σε μειονεκτική θέση π.χ. είναι έτοιμος να παραδοθεί από κάποια τεχνική που εφαρμόζει ο αντίπαλός του, προσπαθεί να βγει σκόπιμα εκτός αγωνιστικού χώρου για να κερδίσει χρόνο ή να αναγκάσει τον διαιτητή να διακόψει τον αγώνα για να επαναφέρει τους αθλητές στο κέντρο, αυτόματα χάνει την νίκη η οποία πηγαίνει στον αθλητή που εφάρμοζε και τον ανάγκασε να προβεί σε έξοδο.

ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝHΣΕΙΣ

1. Takedown: Για να λάβει κάποιος αθλητής τον πρώτο πόντο από το takedown οι προϋποθέσεις είναι οι εξής:

Α) Πρέπει να βρεθεί πάνω από τον αθλητή που κατάφερε να ρίξει.
Β) Πρέπει να έχει τουλάχιστον τα 2/3 της πλάτης του αντιπάλου στο έδαφος.
Γ) Πρέπει να μην τον ελέγχει με 2 χέρια το κεφάλι ο αθλητής που είναι από κάτω.

Εάν υπάρχουν οι παραπάνω προϋποθέσεις τότε ο πάνω αθλητής μπορεί να λάβει τον πρώτο πόντο του takedown ακόμα και αν ελέγχει τον κάτω αθλητή με ελάχιστη επαφή ενός δακτύλου.
Εάν ξεκινήσει το takedown ο ένας αθλητής αλλά στην εξέλιξη της φάσης βρεθεί από κάτω τότε αντίστοιχα τον πόντο του takedown θα λάβει ο αθλητής που είναι από πάνω εφόσον η θέση του έχει και τις υπόλοιπες προαναφερόμενες προϋποθέσεις.
Η προϋπόθεση γ) δηλαδή ο έλεγχος του κεφαλιού ισχύει σε όλες τις υπόλοιπες θέσεις side control – full mount – back mount.

2. Η half guard δεν είναι πόντος για κανέναν εάν ο πάνω αθλητής καταφέρει και βγάλει το πόδι του ο διαιτητής ξεκινάει να μετράει τα δευτερόλεπτα που αντιστοιχούν για να δώσει τους πόντους.

3. Στο side control για να πάρει τους πόντους ο αθλητής που είναι από πάνω πρέπει να υπάρχουν οι προϋποθέσεις β) και γ) από την κατηγορία takedown.

4. Στο full mount ισχύουν οι ίδιες προϋποθέσεις με το side control.

5. Στο back mount οι προϋποθέσεις είναι οι εξής:

Α) Το στήθος του πίσω αθλητή πρέπει να είναι κολλημένο με την πλάτη του εμπρόσθιου αθλητή.
Β) Τα μόνα αποδεκτά hooks είναι τα open hooks τα οποία πρέπει να συνυπάρχουν ταυτόχρονα για πέντε δευτερόλεπτα. (Η διασταύρωση των ποδιών ή η τριγωνική θέση ή οποιαδήποτε άλλη θέση των ποδιών δεν είναι ικανή για την αλλαγή των πόντων.)
Εάν κάποιο hook βγει ο διαιτητής αρχίζει να ξαναμετράει από την αρχή ώστε να ξανασυμπληρωθούν τα 5 δευτερόλεπτα για να δώσει τους πόντους στον πίσω αθλητή.

ΛΟΙΠΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ

Ο πόντος για reversal μπορεί να δοθεί μέχρι 1 φορά ανά position π.χ. Ο ένας αθλητής είναι σε full mount για 5 δευτερόλεπτα και έτσι λαμβάνει τους 2 πόντους της βασικής θέσης, ο κάτω αθλητής καταφέρνει και τον γυρίζει, αυτόματα παίρνει έναν πόντο για το reversal.Στην συνέχεια έστω ότι ο κάτω αθλητής ξανακαταφέρνει και ανεβαίνει full mount τότε δεν θα ξαναλάβει τους 2 πόντους και αν αντίστοιχα ο κάτω αθλητής τον ξαναπετάξει από πάνω του αντίστοιχα δε θα ξαναπάει τον 1 πόντο του reversal.

Δηλαδή μία φορά για κάθε θέση μπορεί να δοθεί πόντος στο reversal. Επίσης για να λάβει πόντο ο αθλητής από το reversal πρέπει πρώτα ο αντίπαλος αθλητής να έχει λάβει τους πόντους από την βασική θέση.

Επίσης, δεν μπορούμε από μεγαλύτερο position να πάμε σε μικρότερο εάν θέλουμε να λάβουμε πόντους π.χ. Πάω από full mount σε side control, δεν μπορώ να λάβω πόντους για το side control που είναι 1 πόντος αφού προηγουμένως ήμουν σε full mount που είναι 2 πόντοι.

Πρέπει να απεμπλακούμε από την φάση π.χ. να απομακρυνθούμε από τον αντίπαλο ή να σηκωθούμε όρθιοι, οπότε οι θέσεις αρχίζουν από την αρχή.

Στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα τα heel hooks απαγορεύονται ενώ στα πλαίσια της διοργάνωσης MCP επιτρέπονται το ίδιο και οι ρίψεις: Στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα πρέπει να είναι από το ύψος των ώμων, όχι πιο ψηλά ενώ στα πλαίσια της διοργάνωσης MCP επιτρέπονται από ανεξάρτητο ύψος.

3. Light Strike Fight - Ελαφριάς μορφής μάχη χτυπημάτων άνω και κάτω άκρων

Στο στυλ Light Strike Fight - Ελαφριάς μορφής μάχη χτυπημάτων άνω και κάτω άκρων ισχύουν όλες οι τεχνικές χτυπημάτων άνω και κάτω ακρών και κανονισμοί που εφαρμόζονται στο Light Mixed fight.
Δίδεται στους αθλητές η δυνατότητα να εφαρμόσουν χτυπήματα στα κάτω άκρα και στο κορμό (όχι στην κεφαλή) καθώς και να εφαρμόσουν τεχνικές ρίψεων, οι πόντοι θα λαμβάνονται από τα χτυπήματα των άνω και κάτω άκρων καθώς και από τις ρίψεις.

XΤΥΠHMATA

Είναι μόνο στο σώμα και ο σκοπός είναι η συλλογή πόντων (μόνο σε καθαρά χτυπήματα θα δίδετε πόντος).Οι τεχνικές ρίψεων θα προσμετρούνται σαν 1 πόντος.

Η νίκη στο Light Strike Fight - Ελαφριάς μορφής μάχη χτυπημάτων άνω και κάτω άκρων επιτυγχάνεται είτε με πόντους, είτε με αδυναμία του αθλητή να συνεχίσει τον αγώνα για οποιοδήποτε λόγο.

Έτσι, νίκη έχουμε όταν:

Α) ΔΙΑΚΟΠΗ

1. Στο δεύτερο μέτρημα του διαιτητή μετά από κάποιο χτύπημα (knock down)
2. Με εγκατάλειψη (submission)
3. Ανωτερότητα σε τεχνική (12 πόντους διαφορά)
4. Ανικανότητα να συνεχίσει τον αγώνα
5. Αποκλεισμός λόγω απειθαρχίας στους κανονισμούς ή αντιαθλητική συμπεριφορά
6. Με απόφαση του κεντρικού διαιτητή ο οποίος κρίνει ότι για την ασφάλεια ενός από τους δυο αθλητές πρέπει να διακόψει τον αγώνα π.χ. περίπτωση πνιγμού ή εξάρθρωσης ή σπασίματος που ο αθλητής δεν παραδίδεται έγκαιρα
7. Με πόντους

Β) ΠΟΝΤΟΙ

1. Οι πόντοι οι οποίοι λαμβάνονται από θέσεις (positions) ή ρίψεις (take down) ισχύουν όπως και στο Light Grappling- Grappling
2. 1 Πόντος | Όλα τα καθαρά χτυπήματα με χέρι ή πόδι σε όρθια θέση LΟW-ΣΩΜΑ
3. 0 Πόντοι | Στο έδαφος επιτρέπονται χτυπήματα μόνο με το χέρι στο σώμα (όχι στο κεφάλι) τα οποία όμως δεν προσμετρούνται ως πόντοι

ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ - ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ

1. Ρίψη από όρθια θέση κατά την οποία περνάει ο αθλητής τον αντίπαλο επάνω από την πλάτη του κρατώντας το χέρι π. χ. Judo
2. Ρίψεις από θέση εναγκαλισμού και σήκωμα του αντιπάλου επάνω από το κεφάλι αυτού που κάνει την τεχνική με αποτέλεσμα ο αντίπαλος να προσγειωθεί με το κεφάλι ( 5άρα) και όταν μετά το σήκωμα τον αδειάζει επάνω από τον ώμο με το ίδιο αποτέλεσμα (3άρα)
3. Ρίψεις κρατώντας τον αντίπαλο από το λαιμό
4. Χτυπήματα με δάκτυλα, με ανοιχτό γάντι, με την παλάμη
5. Χτυπήματα με γόνατα σε όρθια θέση ή στο έδαφος
6. Χτυπήματα με αγκώνες σε όρθια θέση ή στο έδαφος
7. Χτυπήματα στο κεφάλι στο έδαφος ή σε όρθια θέση με χέρια και πόδια
8. Χτυπήματα στο πίσω μέρος του κεφαλιού, στο λαιμό, σβέρκο, σπονδυλική στήλη, νεφρά, γεννητικά όργανα
9. Χτυπήματα με χέρι ή πόδι από όρθια θέση ενώ ο αντίπαλος είναι στο έδαφος
10. Χτυπήματα με το κεφάλι, δακτυλοπιέσεις, τσιμπήματα, δαγκωματιές και γαργαλητά
11. Αντιαθλητική συμπεριφορά

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΓΩΝΑ
1 γύρος των 3 (λεπτών) λεπτών

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ

1. Εάν ένας αθλητής επιδιώξει σκόπιμο νοκ αουτ π.χ. ο αντίπαλός του είναι ήδη ζαλισμένος και αυτός προσπαθήσει να τον βγάλει νοκ αουτ ή αν τα χτυπήματά του δείχνουν πρόθεση για νοκ αουτ και όχι για συλλογή πόντων, ο κεντρικός διαιτητής έχει υποχρέωση να αποβάλλει από τον αγωνιστικό χώρο τον αθλητή που επιδίωξε κάτι τέτοιο.

2. Εάν οι αθλητές βγουν σε όρθια θέση εκτός αγωνιστικού χώρου (σε περίπτωση ανοικτού οκταγωνικού χώρου) τότε ο κεντρικός διαιτητής τους επαναφέρει στο κέντρο του αγωνιστικού χώρου σε όρθια θέση.

3. Εάν κάποιος από τους δύο αθλητές ή και οι δύο βρεθούν εκτός αγωνιστικού χώρου (σε περίπτωση ανοικτού οκταγωνικού χώρου) μετά από ρίψη τότε ο κεντρικός διαιτητής τους επαναφέρει στο κέντρο του αγωνιστικού χώρου σε όρθια θέση.

Strike Fight – Μάχη Χτυπημάτων άνω και κάτω άκρων

Στο είδος Strike Fight – Μάχη Χτυπημάτων άνω και κάτω άκρων ισχύουν όλες οι τεχνικές και κανονισμοί που εφαρμόζονται στο Light Strike Fight - Ελαφριάς μορφής μάχη χτυπημάτων άνω και κάτω άκρων, προστίθενται όμως και χτυπήματα στο κεφάλι.

Απαγορεύονται εντελώς και στο Light Strike Fight - Ελαφριάς μορφής μικτή μάχη και στο Strike Fight – Μάχη Χτυπημάτων άνω και κάτω άκρων, αγκώνες – γόνατα – Hammer fist.

ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ

Τα χτυπήματα δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να βγαίνουν με ανοικτή παλάμη ή με το εσωτερικό μέρους του χεριού (ματσόλα).

Η νίκη στo Strike Fight – Μάχη Χτυπημάτων και ρίψεων επιτυγχάνεται είτε με διακοπή του αγώνα είτε με πόντους.

Έτσι, νίκη έχουμε:

Α) ΔΙΑΚΟΠΗ

1. Στο δεύτερο μέτρημα του διαιτητή μετά από κάποιο χτύπημα (knock down)
2. Με εγκατάλειψη (submission)
3. Ανωτερότητα σε τεχνική (12 πόντους διαφορά)
4. Ανικανότητα να συνεχίσει τον αγώνα
5. Αποκλεισμός λόγω απειθαρχίας στους κανονισμούς ή αντιαθλητική συμπεριφορά
6. Με απόφαση του κεντρικού διαιτητή ο οποίος κρίνει ότι για την ασφάλεια ενός από τους δυο αθλητές πρέπει να διακόψει τον αγώνα π.χ. περίπτωση πνιγμού ή εξάρθρωσης ή σπασίματος που ο αθλητής δεν παραδίδεται έγκαιρα
7. Με πόντους

Β) ΠΟΝΤΟΙ
1. Οι πόντοι οι οποίοι λαμβάνονται από θέσεις (positions) ή ρίψεις (take down) ισχύουν όπως και στα υπόλοιπα στυλ



ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ

Είναι μόνο στο σώμα και στα κάτω άκρα και ο σκοπός είναι η συλλογή πόντων (μόνο σε καθαρά χτυπήματα θα δίδετε πόντος).

Η νίκη στο Light Mixed Fight - Ελαφριάς μορφής μικτή μάχη επιτυγχάνεται είτε με διακοπή του αγώνα είτε με πόντους.

Έτσι, νίκη έχουμε όταν:

Α) ΔΙΑΚΟΠΗ

1. Στο δεύτερο μέτρημα του διαιτητή μετά από κάποιο χτύπημα (knock down)
2. Με εγκατάλειψη (submission)
3. Ανικανότητα να συνεχίσει τον αγώνα
4. Αποκλεισμός λόγω απειθαρχίας στους κανονισμούς ή αντιαθλητική συμπεριφορά
5. Με απόφαση του κεντρικού διαιτητή ο οποίος κρίνει ότι για την ασφάλεια ενός από τους δυο αθλητές πρέπει να διακόψει τον αγώνα π.χ. περίπτωση πνιγμού ή εξάρθρωσης ή σπασίματος που ο αθλητής δεν παραδίδεται έγκαιρα
7. Με πόντους

Β) ΠΟΝΤΟΙ
1. Οι πόντοι οι οποίοι λαμβάνονται από θέσεις (positions) ή ρίψεις (take down) ισχύουν όπως και στο Light Grab Fight και στο Grab Fight
2. 1 Πόντος | Όλα τα καθαρά χτυπήματα με χέρι ή πόδι σε όρθια θέση LOW – ΣΩΜΑ
3. Στο έδαφος επιτρέπονται χτυπήματα μόνο με το χέρι (όχι με το πόδι) στο κεφάλι και στο σώμα (τα καθαρά χτυπήματα θα προσμετρούν για 1 πόντο)

ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ - ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ

1. Ρίψη από όρθια θέση κατά την οποία περνάει ο αθλητής τον αντίπαλο επάνω από την πλάτη του, κρατώντας το χέρι π.χ. Judo
2. Ρίψεις από θέση εναγκαλισμού και σήκωμα του αντιπάλου επάνω από το κεφάλι αυτού που κάνει την τεχνική με αποτέλεσμα ο αντίπαλος να προσγειωθεί με το κεφάλι( 5άρα) και όταν μετά το σήκωμα τον αδειάζει επάνω από τον ώμο με το ίδιο αποτέλεσμα (3άρα).
3. Ρίψεις κρατώντας τον αντίπαλο από το λαιμό, χωρίς να έχει τουλάχιστον ένα χέρι μέσα στην λαβή.
4. Χτυπήματα με δάκτυλα, με ανοιχτό γάντι, με την παλάμη.
5. Χτυπήματα με γόνατα ή αγκώνες σε όρθια θέση ή στο έδαφος απαγορεύονται.
6. Χτυπήματα στο πίσω μέρος του κεφαλιού, στο λαιμό ,σβέρκο, σπονδυλική στήλη, νεφρά, γεννητικά όργανα.
7. Χτυπήματα με χέρι ή πόδι από όρθια θέση ενώ ο αντίπαλος είναι στο έδαφος.
8. Χτυπήματα με τα πόδια στο σώμα ή στο κεφάλι ενώ οι αθλητές είναι στο έδαφος.
9. Χτυπήματα με το κεφάλι, δακτυλοπιέσεις, τσιμπήματα, δαγκωματιές και γαργαλητό.
10. Αντιαθλητική συμπεριφορά.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΓΩΝΑ

1 γύρος των 3 (τριών) λεπτών

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ

1. Εάν ένας αθλητής επιδιώξει σκόπιμο νοκ αουτ π.χ. ο αντίπαλός του είναι ήδη ζαλισμένος και αυτός προσπαθήσει να τον βγάλει νοκ αουτ ή αν τα χτυπήματά του δείχνουν πρόθεση για νοκ αουτ και όχι για συλλογή πόντων, ο κεντρικός διαιτητής έχει υποχρέωση να αποβάλλει από τον αγωνιστικό χώρο τον αθλητή που επιδίωξε κάτι τέτοιο.

2. Εάν οι αθλητές βγουν σε όρθια θέση εκτός αγωνιστικού χώρου (σε περίπτωση ανοικτού οκταγωνικού χώρου) τότε ο κεντρικός διαιτητής τους επαναφέρει στο κέντρο του αγωνιστικού χώρου σε όρθια θέση.

3. Εάν οι αθλητές βγουν ενώ είναι στο έδαφος εκτός αγωνιστικού χώρου (σε περίπτωση ανοικτού οκταγωνικού χώρου) τότε ο κεντρικός διαιτητής τους επαναφέρει στο κέντρο του αγωνιστικού χώρου στην ίδια ακριβώς θέση που είχαν πριν βγουν εκτός αγωνιστικού χώρου.

4. Εάν κάποιος από τους δύο αθλητές ή και οι δύο βρεθούν εκτός αγωνιστικού χώρου (σε περίπτωση ανοικτού οκταγωνικού χώρου) μετά από ρίψη τότε ο κεντρικός διαιτητής τους επαναφέρει στο κέντρο του αγωνιστικού χώρου από την θέση που βρέθηκαν μετά την ρίψη.

5. Εάν οι αθλητές βρίσκονται στο έδαφος και ο ένας εκ των δύο επειδή βρίσκετε σε μειονεκτική θέση π.χ. είναι έτοιμος να παραδοθεί από κάποια τεχνική που εφαρμόζει ο αντίπαλός του, προσπαθεί να βγει σκόπιμα εκτός αγωνιστικού χώρου (σε περίπτωση ανοικτού οκταγωνικού χώρου) για να κερδίσει χρόνο ή να αναγκάσει τον διαιτητή να διακόψει τον αγώνα για να επαναφέρει τους αθλητές στο κέντρο, αυτόματα χάνει την νίκη η οποία πηγαίνει στον αθλητή που εφάρμοζε την τεχνική και τον ανάγκασε να προβεί σε έξοδο.

6. Mixed Fight - Μικτή μάχη

Στο είδος Mixed Fight - Μικτή μάχη ισχύουν όλες οι τεχνικές και κανονισμοί που εφαρμόζονται στο Light Mixed Fight - Ελαφριάς μορφής μικτή μάχη, προστίθενται όμως και χτυπήματα στο κεφάλι.

Απαγορεύονται εντελώς και στο Light Mixed Fight - Ελαφριάς μορφής μικτή μάχη και στο Mixed Fight - Μικτή μάχη, αγκώνες – γόνατα – Hammer fist.

ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ

Τα χτυπήματα δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να βγαίνουν με ανοικτή παλάμη ή με το εσωτερικό μέρους του χεριού (ματσόλα).

Η νίκη στo Mixed Fight - Μικτή μάχη επιτυγχάνεται είτε με διακοπή του αγώνα είτε με πόντους.

Έτσι, νίκη έχουμε όταν:

Α) ΔΙΑΚΟΠΗ

1. Στο δεύτερο μέτρημα του διαιτητή μετά από κάποιο χτύπημα (knock down)
2. Με εγκατάλειψη (submission)
3. Ανικανότητα να συνεχίσει τον αγώνα
4. Αποκλεισμός λόγω απειθαρχίας στους κανονισμούς ή αντιαθλητική συμπεριφορά
5. Με απόφαση του κεντρικού διαιτητή ο οποίος κρίνει ότι για την ασφάλεια ενός από τους δυο αθλητές πρέπει να διακόψει τον αγώνα π.χ. περίπτωση πνιγμού ή εξάρθρωσης ή σπασίματος που ο αθλητής δεν παραδίδεται έγκαιρα
6. Με πόντους

Β) ΠΟΝΤΟΙ
1. Οι πόντοι οι οποίοι λαμβάνονται από θέσεις (positions) ή ρίψεις (take down) ισχύουν όπως και στα υπόλοιπα στυλ.
2. 1 Πόντος | Όλα τα καθαρά χτυπήματα με χέρι ή πόδι σε όρθια θέση LOW – ΣΩΜΑ – ΚΕΦΑΛΙ
3. Στο έδαφος επιτρέπονται χτυπήματα μόνο με το χέρι (όχι με το πόδι) στο κεφάλι και στο σώμα (τα καθαρά χτυπήματα θα προσμετρούν για 1 πόντο). Στα 3 (τρία) συνεχόμενα χτυπήματα στο κεφάλι χωρίς αντίδραση του αντιπάλου ο αγώνας διακόπτεται και η νίκη πάει στον αθλητή που κατάφερε τα χτυπήματα.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ - ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ

1. Ρίψη από όρθια θέση κατά την οποία περνάει ο αθλητής τον αντίπαλο επάνω από την πλάτη του, κρατώντας το χέρι π.χ. Judo
2. Ρίψεις από θέση εναγκαλισμού και σήκωμα του αντιπάλου επάνω από το κεφάλι αυτού που κάνει την τεχνική με αποτέλεσμα ο αντίπαλος να προσγειωθεί με το κεφάλι( 5άρα) και όταν μετά το σήκωμα τον αδειάζει επάνω από τον ώμο με το ίδιο αποτέλεσμα (3άρα)
3. Ρίψεις κρατώντας τον αντίπαλο από το λαιμό, χωρίς να έχει τουλάχιστον ένα χέρι μέσα στην λαβή
4. Χτυπήματα με δάκτυλα, με ανοιχτό γάντι, με την παλάμη
5. Χτυπήματα με γόνατα ή αγκώνες σε όρθια θέση ή στο έδαφος απαγορεύονται.
6. Χτυπήματα στο πίσω μέρος του κεφαλιού ,στο λαιμό, σβέρκο, σπονδυλική στήλη, νεφρά, γεννητικά όργανα
7. Χτυπήματα με χέρι ή πόδι από όρθια θέση ενώ ο αντίπαλος είναι στο έδαφος
8. Χτυπήματα στο κεφάλι ενώ ο αντίπαλος δεν φοράει κάσκα π.χ. αν βγει η κάσκα κατά την διάρκεια κάποιας φάσης
9. Χτυπήματα με τα πόδια στο σώμα ή στο κεφάλι ενώ οι αθλητές είναι στο έδαφος
10. Χτυπήματα με το κεφάλι, δακτυλοπιέσεις, τσιμπήματα, δαγκωματιές και γαργαλιτά
11. Αντιαθλητική συμπεριφορά

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΓΩΝΑ

1 γύρος των 4 (τεσσάρων) λεπτών

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ
1. Εάν ένας αθλητής επιδιώξει σκόπιμο νοκ αουτ π.χ. ο αντίπαλός του είναι ήδη ζαλισμένος και αυτός προσπαθήσει να τον βγάλει νοκ αουτ ή αν τα χτυπήματά του δείχνουν πρόθεση για νοκ αουτ και όχι για συλλογή πόντων, ο κεντρικός διαιτητής έχει υποχρέωση να αποβάλλει από τον αγωνιστικό χώρο τον αθλητή που επιδίωξε κάτι τέτοιο.

2. Εάν οι αθλητές βγουν σε όρθια θέση εκτός αγωνιστικού χώρου (σε περίπτωση ανοικτού οκταγωνικού χώρου) τότε ο κεντρικός διαιτητής τους επαναφέρει στο κέντρο του αγωνιστικού χώρου σε όρθια θέση.

3. Εάν οι αθλητές βγουν ενώ είναι στο έδαφος εκτός αγωνιστικού χώρου (σε περίπτωση ανοικτού οκταγωνικού χώρου) τότε ο κεντρικός διαιτητής τους επαναφέρει στο κέντρο του αγωνιστικού χώρου στην ίδια ακριβώς θέση που είχαν πριν βγουν εκτός αγωνιστικού χώρου.

4. Εάν κάποιος από τους δύο αθλητές ή και οι δύο βρεθούν εκτός αγωνιστικού χώρου (σε περίπτωση ανοικτού οκταγωνικού χώρου) μετά από ρίψη τότε ο κεντρικός διαιτητής τους επαναφέρει στο κέντρο του αγωνιστικού χώρου από την θέση που βρέθηκαν μετά την ρίψη.

5. Εάν οι αθλητές βρίσκονται στο έδαφος και ο ένας εκ των δύο επειδή βρίσκετε σε μειονεκτική θέση π.χ. είναι έτοιμος να παραδοθεί από κάποια τεχνική που εφαρμόζει ο αντίπαλός του, προσπαθεί να βγει σκόπιμα εκτός αγωνιστικού χώρου (σε περίπτωση ανοικτού οκταγωνικού χώρου) για να κερδίσει χρόνο ή να αναγκάσει τον διαιτητή να διακόψει τον αγώνα για να επαναφέρει τους αθλητές στο κέντρο, αυτόματα χάνει την νίκη η οποία πηγαίνει στον αθλητή που εφάρμοζε την τεχνική και τον ανάγκασε να προβεί σε έξοδο.

ΚΙΝΕΖΙΚΕΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ
Κατηγορίες Άοπλων Φορμών και Δεξιότητας και Κατηγορίες Xρήσης και Δεξιότητας Όπλων

Η επιτροπή αξιολόγησης αποτελείται από 3 έως 5 κριτές. Η βαθμολογία είναι από το 7.0 - 9.0 και αφαιρείται η μικρότερη και η μεγαλύτερη. Σε ισοβαθμία δίνεται σε όλους το αντίστοιχο μετάλλιο.

Κάθε αθλητής ή αθλήτρια, έχει 3 προσπάθειες εκτέλεσης της φόρμας ή της τεχνικής του. Για κάθε αποτυχημένη προσπάθεια ο κριτής δίνει μειωμένη βαθμολογία. Ο αθλητής, υποχρεωτικά πρέπει να είναι ενδεδυμένος με την παραδοσιακή στολή του συστήματος του.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

1. Κατηγορία Τζούνιορ
Η κατηγορία παίδων περιλαμβάνει τις ηλικίες μέχρι 5 ετών ανεξαρτήτως φύλλου, ζώνης κι επιπέδου.

2. Κατηγορία Παίδων και Κατηγορία Κορασίδων
Η κατηγορία Παίδων και η Κατηγορία Κορασίδων, περιλαμβάνει ηλικίες από 5 ετών έως 9 ετών.

Αρχάριου Επιπέδου [5-7 και 8-9 ετών]
α. λευκή ζώνη
β. κίτρινη ζώνη

Βασικού Επιπέδου [5-7 και 8-9 ετών]
α. πορτοκαλί ζώνη
β. πράσινη ζώνη

Μέσου Επιπέδου [5-7 και 8-9 ετών]
δ. μπλε ζώνη
ε. καφέ ζώνη

Ανώτατου Επιπέδου [5-7 και 8-9 ετών]
Μαύρη Ζώνη

3. Κατηγορία Εφήβων και Κατηγορία Νεανίδων
Η κατηγορία Εφήβων και η κατηγορία Νεανίδων περιλαμβάνει ηλικίες από 10 ετών έως 18 ετών.

Αρχάριου Επιπέδου [10-12, 13-15, 16-17 και 18 ετών]
α. λευκή ζώνη
β. κίτρινη ζώνη

Βασικού Επιπέδου [10-12, 13-15, 16-17 και 18 ετών]
α. πορτοκαλί ζώνη
β. πράσινη ζώνη

Μέσου Επιπέδου [10-12, 13-15, 16-17 και 18 ετών]
δ. μπλε ζώνη
ε. καφέ ζώνη

Ανώτατου Επιπέδου [10-12, 13-15, 16-17 και 18 ετών]
Μαύρη Ζώνη

4. Κατηγορία Ανδρών και Κατηγορία Γυναικών
Η κατηγορία Ανδρών και η κατηγορία Γυναικών περιλαμβάνει ηλικίες από 19 ετών έως 32 ετών.

Αρχάριου Επιπέδου [19-22, 23-26, 27-30 και 31-32 ετών]
α. λευκή ζώνη
β. κίτρινη ζώνη

Βασικού Επιπέδου [19-22, 23-26, 27-30 και 31-32 ετών]
α. πορτοκαλί ζώνη
β. πράσινη ζώνη

Μέσου Επιπέδου [19-22, 23-26, 27-30 και 31-32 ετών]
δ. μπλε ζώνη
ε. καφέ ζώνη

Ανώτατου Επιπέδου [19-22, 23-26, 27-30 και 31-32 ετών]
Μαύρη Ζώνη

4. Κατηγορία Βετεράνων Ανδρών και Κατηγορία Βετεράνων Γυναικών
Η κατηγορία Βετεράνων Ανδρών και Βετεράνων Γυναικών περιλαμβάνει ηλικίες από 33 ετών και πάνω.

Αρχάριου Επιπέδου
α. λευκή ζώνη
β. κίτρινη ζώνη

Βασικού Επιπέδου
α. πορτοκαλί ζώνη
β. πράσινη ζώνη

Μέσου Επιπέδου
δ. μπλε ζώνη
ε. καφέ ζώνη

Ανώτατου Επιπέδου
Μαύρη Ζώνη

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια