ΕΟΠΤ ΒΣΚ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ
ΒΗΜΑΤΙΣΜΩΝ-ΣΚΙΑΜΑΧΙΑΣ-ΚΡΟΥΣΕΩΝ

5° Διεθνές Πρωτάθλημα 2016


Ανακοινώθηκε και επίσημα το 5° Διεθνές Πρωτάθλημα Πολεμικών Τεχνών που θα γίνει το Σάββατο 5 [17.00μ.μ.] και την Κυριακή 6 [9.00π.μ.] Μαρτίου 2016 στο Δημοτικό Αθλητιkό Κέντρο Πολίχνης , σε συνεργασία με τον Α.Σ. Μυγδονία και της Ε.Ο.Π.Τ. και την υποστήριξη του Δήμου Παύλου Μελά.


Τα αγωνίσματα που θα πραγματοποιηθούν είναι:

1. ΚΙΝΕΖΙΚΕΣ- ΓΙΑΠΩΝΕΖΙΚΕΣ- ΚΟΡΕΑΤΙΚΕΣ ΦΟΡΜΕΣ στις οποίες οι αθλητές θα είναι χωρισμένοι κατά κατηγορίες σε μαλακά και σκληρά στυλ.

2. ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑΣ [ξεχωριστή κατηγορία ΟΠΛΩΝ] ίδιου φύλου ή μεμειγμένη και εκπαιδευτών. Θα εκτελούν 2 τεχνικές [από επίθεση γροθιά ή κλωτσιά ή λαβή] με 1 εκτέλεση μόνο στο γρήγορο.
Ακροβατικές ασκήσεις δεν επιτρέπονται.

Προσοχή τα όπλα των συμμετεχόντων θα είναι εκπαιδευτικά και όχι πραγματικά.

3. ΣΚΙΑΜΑΧΙΑ στην οποία εκτελεί ο αθλητής γροθιές και λακτίσματα στον αέρα. [Μέγιστη χρονική διάρκεια 1 '].

4. ΣΤΟΧΟΜΑΧΙΑ στην οποία εκτελεί ο αθλητής χτυπήματα με γροθιές και λακτίσματα σε στόχους του προπονητή ή συναθλητή του. [Μέγιστη χρονική διάρκεια 1'].

5. ΑΓΩΝΕΣ ΗΜΙΕΠΑΦΗΣ νικητής αναδεικνύεται όποιος κερδίσει 3 πόντους ή λήξει ο χρόνος.

6. ΑΓΩΝΕΣ ΕΛΑΦΡΑΣ ΕΠΑΦΗΣ ο αγώνας θα είναι 2 γύροι των 1' [ενίληκες]. Νικητής αναδεικνύεται όποιος κερδίσει τους 2 γύρους.

7. ΑΓΩΝΕΣ ΠΛΗΡOYΣ ΕΠΑΦΗΣ

α) FULL
β) LOW
γ) ΑΓΚΩΝΕΣ ΓΟΝΑΤΑ

Ο αγώνας θα είναι 3 γύροι των 1' [ενίληκες], νικητής αναδεικνύεται όποιος κερδίσει τους 2 γύρους.

8. ΑΓΩΝΕΣ ΜΙΚΤΗΣ ΜΑΧΗΣ [MIXED FIGHT] ελαφράς και πλήρης μορφής και ΜΑΧΗΣ ΡΙΨΕΩΝ & ΚΛΕΙΔΩΜΑΤΩΝ [GRAB FIGHT] ελαφράς και πλήρους μορφής.

Όλοι οι συμμετέχοντες αθλητές πρέπει απαραιτήτως να έχουν δελτίο της ΕΟΠΤ η οποιασδήποτε Ελληνικής Ομοσπονδίας και να έχουν βεβαίωση γιατρού ότι είναι υγιείς. Οι προπονητές να συμπληρώσουν τις υπεύθυνες δηλώσεις καθώς και οι αθλητές που αγωνίζονται σε πλήρη επαφής αγωνίσματα.

ΓΕΝΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

1. ΦΟΡΜΕΣ ΚΙΝΕΖΙΚΕΣ – ΓΙΑΠΩΝΕΖΙΚΕΣ – ΚΟΡΕΑΤΙΚΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑΣ - ΣΤΟΧΟΜΑΧΙΑ - ΣΚΙΑΜΑΧΙΑ

Η βαθμολογία είναι από το 70 - 90 και αφαιρείται η μικρότερη και η μεγαλύτερη. Σε ίδιες βαθμολογίες θα δίνονται σε όλους το αντίστοιχο μετάλλιο. Κάθε αθλητής έχει 3 προσπάθειες εκτέλεσης της φόρμας ή της τεχνικής του. Για κάθε αποτυχημένη προσπάθεια ο κριτής θα δώσει μειωμένη βαθμολογία.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ο αθλητής πρέπει να είναι ενδεδυμένος με την παραδοσιακή στολή του συστήματος του.

2. ΗΜΙΕΠΑΦΗ

Όποιος σκοράρει πρώτος στα 3 σημεία ή τελειώσει ο χρόνος. Επιτρέπονται μόνο ευθεία γροθιά και back fist με επαναφορά, λακτίσματα όλα από την ζώνη και πάνω στο στομάχι, πλευρά, στήθος και στο πρόσωπο εκτός το τριχωτό μέρος.

1 σημείο οι γροθιές και τα λακτίσματα στα επιτρεπτά σημεία.

Μόνο λάκτισμα στο κεφάλι 2 σημεία.

Σε περίπτωση ισοπαλίας νικητής είναι όποιος έχει τις λιγότερες παρατηρήσεις ή εάν δεν υπάρχουν όποιος σκοράρει πρώτος σημείο. Σε περίπτωση ισοπαλίας μόνο στον τελικό
δεν θα έχει παράταση και θα δίνονται και στους 2 αθλητές το αντίστοιχο μετάλλιο.

Στις 3 απλές παρατηρήσεις προστίθεται 1 σημείο στον αντίπαλο. Σε μία επίσημη παρατήρηση δίνεται 1 η κίτρινη κάρτα και προστίθεται 1 πόντος στον αντίπαλο, σε δεύτερη επίσημη παρατήρηση δίνεται 2η κίτρινη κάρτα και προστίθεται 1 σημείο στον αντίπαλο και στην τρίτη επίσημη παρατήρηση δίνεται κόκκινη κάρτα με αποκλεισμό.

3. ΕΛΑΦΡΑ ΕΠΑΦΗ [50%], ισχύουν όπως και παραπάνω ενώ επιτρέπονται όλες οι γροθιές ευθεία (ντιρέκτ), κροσέ, άπερκατ και όλα τα λακτίσματα από τη ζώνη και πάνω.

Απαγορεύεται το ΝΟΚ ΑΟΥΤ.

Σημεία

Όλες οι γροθιές και τα λακτίσματα στα επιτρεπτά σημεία 1 σημείο.
Λάκτισμα στο κεφάλι 2 σημεία.

Διάρκεια

Η χρονική διάρκεια στους ενήλικες είναι 2 γύροι του 1' ή 1 γύρος των 2'.

4 ΠΛΗΡΗ ΕΠΑΦΗ [70%]

Ισχύουν όπως και τα παραπάνω. Απαγορεύεται το ΝΟΚ ΑΟΥΤ προς αποφυγή τραυματισμών.

5. ΧΑΜΗΛΑ ΛΑΚΤΙΣΜΑΤΑ [70%], ισχύουν όπως και τα παραπάνω.

Το χαμηλό λάκτισμα στο μηρό είναι 1 σημείο.

6. ΤΑΙ ΜΠΟΞΙΝΓΚ [70%], ισχύουν όπως και τα παραπάνω και επιπλέον επιτρέπονται αγκώνας στο σώμα, 1 γονατιά σε κάθε επίθεση, ρίψη, τα οποία βαθμολογούνται από 1 σημείο.

- Οι γονείς και οι συναθλητές απαγορεύονται να βρίσκονται στον αγωνιστικό χώρο,σε περίπτωση διαμαρτυρίας τους θα αφαιρούνται σημεία και θα αποκλείονται οι αθλητές τους.
- Σε κάθε αγωνιστικό χώρο θα αναγράφεται με καρτέλες η σειρά της κάθε κατηγορίας που θα πραγματοποιείται.
- Οι ηχηρές οδηγίες στους αθλητές επιφέρουν παρά μόνο ταραχή σύγχυση ενώ η καλή προετοιμασία των αθλητών δεν απαιτεί οδηγίες.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ
Παρακαλούμε να παραδίνονται στην Γραμματεία έγκαιρα για όλους τους Αθλητές και τις Αθλήτριες που θα συμμετέχουν σε αγώνες ανάλογων κατηγοριών. Χωρίς τις Υπεύθυνες Δηλώσεις ΔΕΝ θα Επιτρέπεται η Συμμετοχή σε κανέναν, σε οποιαδήποτε κατηγορία.


- 01 Υπεύθυνη Δήλωση Αγώνων
- 02 Δήλωση Συμμετοχής Αγώνων
- 03 Δήλωση Προπονητή




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια